vrijdag 22 april 2016
CANTINA MEXICANA  -  PAUL WILSON

De van oorsprong Britse chef-kok en auteur Paul Wilson (hij woont nu in Australië) neemt de lezer 'mee op reis' om kennis te maken met de rijke Mexicaanse eetcultuur die meer omvat dan burrito's en taco's.


Elke dag plukken we letterlijk en figuurlijk de vruchten van de rijke Mexicaanse keuken: tomaten, aardappelen, pepers, bonen, avocado's, maïs, chocolade, vanille, granen en nog veel meer. De Mexicaanse eetcultuur is rijk, divers en uniek in Latijns-Amerika.

In Cantina Mexicana word je meegenomen en ontdek je de echte keukens van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuidelijke Oaxaca, prachtige visschotels van de schiereilanden Baja en Yucatán, streetfood uit Mexico City tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya's.

Het kookboek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken: Mexi-markt, De basis en handige recepten, Eieren & ontbijt, Masa & streetfood, Soep, Vis & Zeevruchten, Vlees, Moles & Barbecuegerechten, Oergranen & groenten, Desserts, Dranken.

De recepten zijn zeer gevarieerd, maar soms ook complex door de grote hoeveelheid ingrediënten die nodig is. Ze worden duidelijk omschreven, opgedeeld in verschillende bereidingsonderdelen en voorzien van veel (praktische) informatie.

Geniet van zwarte mole op basis van bonen en chocolade of rode mole met tomaat en pepers in de hoofdrol. Maak zelf tortilla's en empanadas met de aangereikte salsa's en recepturen. Eet gegrilde inktvis uit Baja, rund gestoofd in cerveza en rode mole, prachtige salades op basis van bonen, granen en groenten tot taarten op basis van chocolade en pepers.

Bovendien geeft Cantina Mexicana goede uitleg over typische Mexicaanse producten en de verkrijgbaarheid daarvan. Het boek is aantrekkelijk vormgegeven en biedt de gebruiker veel inspiratie en inzicht in de Mexicaanse keuken!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Good Cook


DGeen opmerkingen:

Een reactie posten