donderdag 18 augustus 2016HET INSEKTENKOOKBOEK  -  DAMMANN & KUHLENKAMP


Nootachtig, hartig en verrukkelijk! Gefrituurde sprinkhanen, geroosterde meelwormen op een bedje van wilde kruiden, tagliatelle met krekelpesto, Bourgondische slakken, bonbons van buffalowormen....je moet er wellicht even aan wennen, maar insecten smaken verrassend lekker.

Het insectenkookoek maakt de lezer vertrouwd met het eten van insecten. Het bevat 38 recepten voor salades en soepen, kleine snacks, creatieve hoofdgerechten en heerlijke desserts met insecten. Insecten worden niet voor niets in veel landen ter wereld als een delicatesse beschouwd en staan bij ruim twee miljard mensen regelmatig op tafel.

Het eten van insecten komt meer en meer in de belangstelling: ze zijn smakelijk, leveren goede eiwitten en de kweek belast het milieu nauwelijks. De grootste hindernis is wel de weerzin van de westerse consument tegen het eten van insecten. Gelukkig komen er steeds meer kookboeken over dit onderwerp en dit is er een van met recepten voor buffalowormen, krekels, sprinkhanen en meelwormen; allemaal gekweekte variëteiten die ‘panklaar’ verkrijgbaar zijn.

Praktisch opgezet kookboek met recepten voor voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes (vooral met chocola en karamel) en voor zoete en hartige snacks. Ze zijn niet moeilijk en goed uitvoerbaar in een gewone huishoudkeuken zonder al te veel toeters en bellen.


Een smakelijk avontuur voor iedereen die dit voedingsmiddel van de toekomst wil proeven!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij:  Karakter Uitgevers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten