dinsdag 18 september 2012DE OOSTERSCHELDE KREEFT

Ruim 1907 gram weegt dit boek als ik het aanpak van de TNT-bezorger! Hier ga ik voor zitten.

De eerste indruk en kennismaking is veelbelovend. Een grove jute omslag, met een blauwe kreeft en rode belettering. Je hebt letterlijk iets in handen. De luxe uitvoering – papier, bindwerk en opmaak – alles is uit de kast getrokken voor deze delicatesse en trots uit Zeeland.

Er is overduidelijk veel aandacht besteed aan de look en feel van het boek. En terecht! Zeeland kan niet vaak genoeg genoemd worden als het gaat om culinair genieten in een bijzondere omgeving.
Nog niet elke Nederlander heeft deze provincie ontdekt en heeft toch zoveel te beiden. Bovendien is het najaar een geweldige tijd om hier een lang weekend te zijn en te genieten met een grote Z.....

Het boek is ingedeeld in drie hoofdsecties: het Veerse Meer, de Oosterschelde en de Grevelingen.
Het is een foto- en tekstboek tegelijk. De foto's zijn van een opvallend schoonheid. De tekst is opgedeeld in twee categorieĆ«n. Er zijn historische en reportageachtige artikelen over de kreeftenvisserij en over regio’s en dorpen/stadjes in Zeeland. En er zijn uiteraard recepten voor kreeft, afkomstig van de bij de Kring van de Oosterscheldekreeft aangesloten restaurants.
Ronald Timmermans, schrijver, en Remko Kraaijeveld, fotograaf, zijn verantwoordelijk voor de content van dit boek. Vorig jaar waren zij de winnaars van ‘Beste Chefs Kookboek 2011′. Zowel de foto’s van de gerechten en producten als de opnamen van vissers en watergezichten zijn adembenemend mooi. De combi van tekst en foto's werkt in dit boek goed en leest daarom lekker weg.

Om te kijken waar de kreeft vandaan komt namen we een kijkje in Zeeland bij het bedrijf van  kreeftenvisser Sam Uil. We nemen je graag mee naar Zierikzee waar de Oosterschelde kreeft door hem vers gevangen wordt:Dit boek is een wanna-have voor alle foodies en kreeftliefhebers voor op de salontafel, een bijzonder mooi kadeau om te geven of te krijgen voor met de feestdagen!


Recensie: Marco Louter (marco.almere@gmail.com)
faceboek: kookboekrecensie
twitter: kookrecensies

De Oosterscheldekreeft – Princess Books,
ISBN 97890818042 64
28 x 32 centimeter, 49,- euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten