zondag 10 november 2013

DOWN TO EARTH - VAN DISHOECK


 

DOWN TO EARTH

‘Ik wil laten zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn. Vanaf de grond tot op het bord, aldus Jacob-Jan Boerma.

Down to earth is een prachtig fotokookboek waarbij recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de fotografie van Sacha de Boer. Het boek speelt volledig in op de huidige trend: verantwoord, eerlijk, groen, betaalbaar en gezond eten. Een verrassend fotokookboek met veel prachtige foto’s en pure, eenvoudige recepten die iedereen kan maken.

Kijk hier naar de boekpresentatie: Filmpje boekpresentatie Sacha de Boer

Nieuws

Het water loopt je in de mond bij het zien van al dat heerlijks. De recepten zijn van Jacob-Jan Boerma, een tweesterrenkok, dus je zou al snel denken dat zijn kookkunsten iets te hoog gegrepen zijn voor een amateur kok, maar niets is minder waar. Het is voor iedereen prima te doen!
 
Het boek is ingedeeld in hoofdstukken met de smaken: fris, mals, zilt, aards en zoet. Veel recepten zijn vegetarisch. Maar er zitten ook prachtige vlees- en viscreaties tussen. Het is het ultieme cadeau voor de feestdagen.
 
Sacha de Boer brengt met haar camera o.a. divers Nederlands natuurschoon in beeld in relatie tot verschillende ingrediënten. Daarnaast geeft ze een kijkje in de keuken. Ze duikt samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in, en laat zien wat voor lekkers er van eigen bodem komt. De recepten zijn down to earth, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze.

Sacha de Boer fotografeert al sinds haar zevende en heeft diverse bijzondere projecten en exposities op haar naam staan, waaronder haar expeditie naar de Noordpool in 2008. Ze is sinds 2011 aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau en agentschap.

Chefkok Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman openden in 2002 restaurant De Leest in Vaassen. In 2003 ontving De Leest zijn eerste Michelinster. In 2006 volgde een tweede en inmiddels telt De Leest al geruime tijd ook op internationaal niveau mee.


Recensie: Marco Louter

Facebook, deel en like: Kookboekrecensies!

Uitgeverij: Van Dishoeck

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten