zondag 2 juni 2013

Boek Bes boven bes van Ria Loohuizen | ISBN: 9789059564527, verwacht: 2013 - mei, aantal paginas: 176


BES BOVEN BES

Het is hip en van deze tijd: wildplukken en er dan ook nog iets van maken! Je bent tegenwoordig geen man als je geen rieten mandje hebt en de natuur in trekt! De mannen met de rieten mandjes Edwin Flores en journalist Jacques Hermus schreven recent boeken over de fun van het wildplukken. Wildplukken is leuk, anders, origineel, leerzaam en ontspannend. Bovendien hoef je alleen maar de voordeur uit te stappen en je kunt beginnen! In deze lijn schreef Ria Loohuizen een prachtig boekje: Bes boven Bes.
Ria Loohuizen heeft haar passies wandelen en koken gecombineerd in een reeks cultuurhistorische boeken over eten uit de natuur. Bes boven bes is het meest recente exemplaar.Waar de eerder genoemde heren in hun recente boeken beperkt met recepten strooien, komt Ria Loohuizen gelukkig met ruim 100 recepten van wild en gekweekt klein fruit zoals bessen, bottels, zuurbessen en bramen!

Aan de orde komen de vindplaatsen, de cultuurgeschiedenis en de botanisch achtergronden, alles op smakelijke en enthousiasmerende wijze beschreven. Ria beschrijft smaakvolle recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten, taarten, jams, chutneys, ijs, likeur, azijn en meer. De recepten zijn makkelijk te maken dus alle aanleiding om snel de knipschaar te pakken en erop uit te trekken.

Een boekje om snel te kopen met het fruitseizoen in het verschiet!
Bestel hier direct het boek via Selexyz: BES BOVEN BES
  
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.

Facebook: KOOKBOEKRECENSIES!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten