maandag 24 januari 2011


MA CUISINE

Ma Cuisine van Auguste Escoffier is een toonaangevend kookboek over de Franse gastronomie. Al in zijn tijd genoten de boeken van Escoffier een enorme populariteit onder chefkoks. Le guide Culinaire is nog steeds de bijbel voor professionele koks. Met dit boek, Ma Cuisine, heeft Escoffier een kookboek geschreven die bedoeld was voor amateurkoks. De recepten zijn iets minder complex, maar het geeft nog steeds is het een zeer compleet overzicht. Hiermee heeft de beroemde kok de Franse keuken beschikbaar gemaakt voor iedereen. En de populariteit steeg dankzij deze uitgave.

Auguste Escoffier was een Franse chefkok het meest bekend van zijn boek Le Guide culinaire. Dit boek heeft de oude Franse klassieke kookstijl (la cuisine classique) hervormd. Toen Escoffier bezig was met zijn boek ging hij uit van de oude Franse kookstijl. Hij zette echter het oude pompeuze en wat smakeloze uit de kookkunst opzij en introduceerde specialiteiten van andere landen. Daarmee was hij de grondlegger van de internationale kookkunst, een belangrijke ontwikkeling, die tegenwoordig als een deel van de Franse kookkunst gezien wordt.

Ma Cuisine is onderscheidend door zijn compleetheid. Werkelijk alles staat beschreven en per recept staan welke ingredienten goed samengaan met de ingredienten uit het recept. Hierdoor is het ideaal voor het plannen van maaltijden en menu's met meerdere gangen.

Ma Cuisine was ruim 20 jaar uitverkocht en een veel verkocht boek op de tweedehands markt. Uitgeverij Hes en de Graaf heeft het boek gelukkig weer in herdruk genomen. Het boek is voor het eerst uitgebreid met kleurenfoto's van gerechten die volgens de leer van Escoffier zijn bereid. Het voorwoord is van Johannes van Dam, Jaap Klosse en Jan Maesen.

Een onmisbaar stukje standaardwerk in de keuken!

Dit boek morgen nog in huis? Klik op onderstaande link:


Recensie: kookboekenshop
Twitter: kookrecensies

Schrijfer: Escoffier
Uitgever: Hes & De Graaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten