donderdag 17 oktober 2013

D.O.M. - PHAIDON / TERRAD.O.M
De ontdekking van nieuwe Braziliaanse ingrediënten, Alex Atala

Dit geweldige kookboek vertelt de verhalen achter 65 unieke ingrediënten die worden gebruikt in de keuken van D.O.M. en over Atala's relatie met deze ingrediënten. Elk ingrediënt wordt vergezeld van een recept en prachtig beeld van zowel het ingrediënt als het gerecht. Ontdek de meest waanzinnige ingrediënten van Brazilië, geïnterpreteerd door deze wereldchef.

De creatieve chef, Alex Atala, is bekend in Brazilië en in de wereld voor het verkennen van de gastronomische mogelijkheden van Braziliaanse ingrediënten. Alex Atala begon zijn carrière in België toen hij 19 was op het École Hôtelière. In Frankrijk werkte hij bij het 3-sterren Michelin restaurant van Jean Pierre Bruneau.

Alex Atala, founder of D.O.M.

In 1994 keerde hij terug naar São Paulo, waar zijn prestaties de aandacht trok van journalisten en fijnproevers. D.O.M. restaurant opende hij in 1999. Alex Atala koos de naam D.O.M. omdat die initialen staan voor Deo Optimo Maximo, of "To God The Good, The Great".

 Bekijk dit zeer inspirerende filmpje!


Zijn restaurant D.O.M in Sao Paulo staat in de top 10 van de beste restaurants ter wereld en Atala is uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Als je dit boek leest, of beter gezegd ervaart, begrijp je waarom. In 2009 opende Alex Atala zijn tweede restaurant, Dalva e Dito, die zeer positieve kritieken kreeg.

Alex Atala laat ons met zijn manier van koken het mooiste, puurste en lekkerste zien dat Brazilië in huis heeft. Met ontzag voor de ingrediënten en de cultuur van de Amazone kookt hij de sterren van de hemel. Een geweldig koffietafelboek voor in de lobby van elk restaurant!

Recensie : Marco Louter

Uitgeverij: Terra / Phaidon

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten