donderdag 18 augustus 2016


GIZZI ERSKINE  -  HEALTHY APPETITE

'Healthy Appetite' is een verzameling van meer dan 100 van Gizzi's favoriete gerechten, en allemaal met een verrassende twist. Gizzi Erskine, eet- en drinkschrijver, chef-kok en tv-celebrity, heeft een nieuw kookboek (klassiek-modern gestyled) op de markt gebracht waarin haar visie op gezond eten centraal staat.

De hoofdstukken zijn ingedeeld naar texturen en smaken omdat je, zoals Gizzi stelt, de ene keer trek hebt in knapperig en fris en de andere keer in mollig en smeuïg. Na algemene uitleg over gezond eten gezien vanuit het oogpunt van Gizzi volgen de volgende hoofdstukken: Vloeibaar, Knapperig, Krokant, Smeuïg, Geschroeid, Troostrijk, Smakelijk, Pittig, Zoet en tot slot: De Basis.

Van knapperige Ceasarsalade met gegrilde kip en kruidige groene chili met varkensvlees tot zoete verleidingen als chocoladepudding met gesmolten karamel en clafoutis met witte chocolade en kersen: de ongelooflijke gerechten vol spetterende smaken zijn een waar genot voor iedereen die houdt van eten.

De recepturen tellen vaak veel – niet altijd alledaagse – ingrediënten, worden uitvoerig beschreven, aantal personen, voor- en bereidingstijd, maar hebben geen vermelding van voedingswaarden. Dat is merkwaardig voor een boek waarin 'health' centraal staat. Ze hanteert zelf de 80/20-regel: 80 procent van de tijd gezond eten, de rest een beetje 'zondigen'. Appetijtelijke fotografie en veel extra informatie over producten en bereidingswijzen.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Veltman
Geen opmerkingen:

Een reactie posten