donderdag 18 augustus 2016
GROTE SMAKEN   -  UIT EEN KLEINE KEUKEN  -  CHRIS HONOR & LAURA WASHBURN HUTTON

In het eerste kookboek van het befaamde restaurant ChrisKitch deelt Chris Honor 100 van zijn meest memorabele recepten. Het zijn stuk voor stuk originele recepten, die op eenvoudige wijze in uw eigen keuken uit te voeren zijn.

Chriskitch is een klein restaurant in Londen dat alleen overdag open is en doordeweeks lunches en in het weekend brunches serveert, dit naast koffie, thee en gebak. Eigenaar-kok Christian Honor verzamelde voor dit kookboek, zijn eerste en geschreven in samenwerking met een culinair auteur, honderd van zijn beste recepten.

Na een inleiding volgen recepten voor salades, brunch, soepen, hoofdgerechten, brood en gebak, en extra's (onder andere dranken en dressings). Steeds weer weet Honor de balans te vinden, voor zowel uw smaakpapillen als uw ogen. Van frisse salade met avocado, koriander, chili en citroen tot smeuïge chocoladetaart met dadels: Honors gerechten zijn om uw vingers bij af te likken.

Per recept een korte inleiding, aantal porties, opsomming ingrediënten, en stapsgewijs de bereidingswijze. De gerechten hebben geen naam, ze worden aangeduid door enkele hoofdingrediënten te noemen. Rijk geïllustreerd met vaak paginagrote kleurenfoto's. Met register op ingrediënt.


Honor werkte in restaurants overal ter wereld en liet zich door diverse keukens inspireren (onder andere Midden-Oosten, Australië en Thailand).Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Veltman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten