zondag 1 juni 2014

 
 
 
PUUR GENIETEN!
 

Kan dat: én lekker eten én weinig werk én slank en gezond?  Pascale Naessen laat in haar culinaire lifstyleboek Puur Genieten zien dat het kan. En meer dan dat. Haar boek gaat vooral over, zoals ze zelf zegt, romantiek, creëren, communicatie, genieten en gezondheid.

Pascale Naessens' boeken weerspiegelen haar persoonlijkheid en haar veelzijdige talenten. "Al mijn passies komen samen in mijn boeken", zoals ze zelf zegt, nippend aan haar verse mind thee. In Nederland is ze (nog) niet zo bekend en kennen we haar vooral als de vrouw van. Tijd voor een nadere kennismaking met dit multi-talent en vrouw met een duidelijke visie op het leven, eten en genieten.

Als model reiste ze naar Azië en raakt ze geïntrigeerd door de oosterse visie op gezondheid. Ze volgt een opleiding als shiatsutherapeute, als consulente gezonde leefgewoonten, en ze beoefent tai chi. Pascale volgde bovendien een opleiding tot restauranthouder, masterclasses bij diverse chefs.

Afgelopen jaren verkocht ze in Vlaanderen ruim 600.000 kookboeken. Ongekende aantallen voor een kookboek. Of zoals ze het zelf noemt een culinair lifestyleboek. Pascale Naessens geeft daarnaast ook kookworkshops en lezingen over gezonde voeding. Ze schrijft culinaire bijdragen voor lifestylebladen en interviewt wetenschappers over voeding. Haar creativiteit deelt ze ook met het werken met keramiek. Als keramiste ontwerpt ze haar eigen servies en haar keramieklijn Pure is een internationaal succes.

Terug naar het boek Puur Genieten. Pascale Naessens kiest duidelijk voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Het is gezond, bijzonder lekker en weinig werk in de keuken. In haar boek Puur Eten weerspiegelt ze deze visie met 60 nieuwe, pure recepten. De recepten zijn eenvoudig te lezen, de foto's zijn helder en sfeervol. Ze maakte zelf alle recepten, ze schrijft de teksten en staat in voor de styling, de vormgeving en de samenstelling van het boek.

Voorbeelden van enkele gerechten zijn: Tian van mozzarella, courgette, aubergine en tomaat; garnalen met champignons en lente-ui, feta met gare kersttomaatjes en kruiden, warme, dikke spinaziesoep met feta, droog gegrilde zalm met courgetterolletjes, lamsvlees met groenten in de oven, gevulde ajuin met gehakt, appel met mozzarella in de oven en warme, zachte chocolade met smeuïg fruit.De wereld is groter dan Vlaanderen, Pascale goes international. Vol overtuiging liet ze me enkele weken geleden een artikel zien over de Gourmand World Cookbook Awards 2014, de grootste internationale kookboekenwedstrijd, niet wetende dat ze deze prijs op 22 mei jl. in ontvangst zou gaan nemen. Ze nam in China de prijs in ontvangst uit handen van Eduard Cointreau, voorzitter van de Gourmand Awards en het comité van het evenement. Daarmee versloeg ze, even opmerkelijk als bijzonder, tevens de wereldvermaarde Franse kok Alain Ducasse.

Het recentste kookboek 'Puur Genieten 2' won in december al een Gourmand Cookbook Award, waardoor ze automatisch genomineerd was in dezelfde categorie voor de internationale prijs 'The best in the world'. In 2012 ging 'Puur Genieten 1' al aan de haal met de Prestige Award.

Momenteel werk Pascale aan haar vijfde boek onder de titel: ‘Puur Eten, dat je gelukkig maak".Recensie   : Marco Louter
Uitgeverij : Terra Lannoo

 
 7 pure200 9 11
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten