vrijdag 7 november 2014HOME BAKED

Yvette van Boven stoomt ongekend door. Haar internationale doorbraak in afgelopen twee jaar krijgt met Home Baked ongetwijfeld een verder vervolg. Nederland wordt te klein voor Yvette van Boven. Samen met haar man Oof Verschuren vormt ze een magisch koppel. Met dit bakboek toont ze bovendien progressie in uitstraling en samenstelling van het boek. Het klopt van A tot Z. Tekeningen, tekst en foto's lopen als vanzelfsprekend in elkaar over. Een boek met internationale allure en potentie.

Home Baked bevat ruim 200 originele bakrecepten en ideeën voor home made lekkers. Het boek zit vol met klassiekers en nieuwe vondsten, stuk voor stuk foolproof beschreven en prachtig in beeld gebracht. Daarnaast legt Yvette ook de basics van het bakken uit zoals taartbodems, basiscakes of beginnersbrood zodat je je eigen variaties kunt bedenken. Ze maakte zelf de illustraties en vormgeving.

Home Baked is hét bakboek voor de gewone thuisbakker. Je hoeft zeker geen ervaren bakker te zijn: ze legt alles gewoon uit. Stap voor stap, aan de hand van een tekening of met een duidelijke beschrijving. In Home Baked staan alleen dingen die ze zelf graag bak – van frambozen- en kokoscakejes tot roggecrackers, van chocolade-olijfoliecake tot kruidige kletskoppen. Soms klassieke recepten, maar ook vaak eigen uitvindingen, die bijvoorbeeld ontstonden toen ze besloot om af en toe wat gezonder te leven. Je kunt daarom hier en daar glutenvrije, suikervrije of lactosevrije recepten vinden in dit boek.


Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten