zondag 24 november 2013

WILD - HET BESTE SCHARRELVLEES KOMT VAN DE JAGER

WILD  -  HET BESTE SCHARRELVLEES KOMT VAN DE JAGER

Het boek WILD is een van de mooiste culinaire boeken van het afgelopen jaar en een must have voor de voor ware culi-liefhebber! Volgende week komt de top-10 van meest spraakmakende culi- en kookboeken van 2013 van kookboekenrecensies.nl uit en dit boek zal daar zeker in staan!

Uitgeverij Komma begint inmiddels een mooie reputatie op te bouwen met culi-boeken die met veel passie, intensiteit en zorg zijn gemaakt. Met het boek WILD zijn ze daar opnieuw in geslaagd. Een pareltje in de kroon van culi-boeken-land. Steven Hond heeft opnieuw zijn nek uitgestoken voor een controversieel en interessant culi-thema-boek.

WILD: HET BESTE SCHARRELVLEES KOMT VAN DE JAGER

Na hun prijswinnende boek over de Oosterscheldekreeft (klik hier voor de recensie: Het grote kreeftboek) waarin de culinaire wereld van vissers en Zeeuwse restaurants werd verkend, begeven de auteur Ronald Timmermans en fotograaf Remko Kraaijeveld zich nu op het terrein van de jacht en het wild. Ditmaal met eigen receptuur en mooie klassiekers die voor iedereen te maken zijn. Maar ook het veld schuwen zij niet: het boek bevat prachtige beelden van valkeniers, eendenkooikers en jagers bezig met de jacht en de wildverzorging.

Het ruim 192 pagina tellende boek is met zeer veel zorg samengesteld van kaft tot en met de bijlages. Het voorwoord is geschreven door de Achterhoeker Ben Jolink. Volgens hem is de jacht nuttig, normaal en noodzakelijk vanuit de gedachte dat alle mensen jagers en verzamelaars zijn. Het boek is opgedeeld in veerwild, haarwild en grofwild. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan items rondom het wild zoals, sauzen, marinades, conserveren en de wijn. Maar ook het panklaar maken van haarwild en gevogelte.

WILD: HET BESTE SCHARRELVLEES KOMT VAN DE JAGER

De foto's zijn van een sublieme schoonheid met veel oog voor detail. Dat is Remko Kraaijeveld wel toevertrouwd. De teksten en vormgeving van Ronald Timmermans zijn overzichtelijk met veel sfeer en intensiteit. Aan het einde van het boek wordt de afterparty van de jacht afgesloten met Shepards Pie en mijn favoriete Sloegin, gemaakt van Sleedoornbessen, Gin en diverse kruiden.

Kortom een mooi koffietafelboek voor in de lobby of bij de openhaard maar ook een boek voor de thuis- en hobbykok die zich meer wil verdiepen in de wereld van de jacht en wild toepassingen in de keuken.


Recensie: Marco Louter

Volg ons op facebook: KOOKBOEKENRECENSIES

Uitgeverij: KOMMA / d'jonge Hond
www.dejongehond.nl1 opmerking:

  1. Remko Kraaijeveld is gewoon de zowieso beste Culinaire fotograaf van Nederland. Dat bewijst hij weer met deze prachtige fotografie!!!

    BeantwoordenVerwijderen