donderdag 18 augustus 2016
EEN ANDERE MANIER VAN KOKEN  -  ANNA JONES

Ons eetgedrag is aan het veranderen. Een groot deel van ons wil een paar dagen in de week geen vlees eten en gerechten maken die lichter, wat gezonder en wat minder duur zijn. Anna Jones' eerste kookboek geeft een heel moderne kijk op vegetarisch eten - recepten die gezond, voedzaam, heel lekker en gemakkelijk te maken zijn. Vol recepten waarin het volledige aanbod van vegetarische ingrediënten wordt gebruikt - verschillende granen, zaden en seizoensgroenten - en een alternatieve benadering van koken die niet gebaseerd is op zuivel, zware koolhydraten en gluten: dit is een boek om te koken zoals we nu willen eten.

In de uitgebreide inleiding geeft ze haar opvattingen over gezonde voeding. Recepten voor o.a. ontbijt, voedzame maaltijden vanaf vier personen, bijgerechten en salades, zoete gerechten en limonades. Elk recept wordt ingeleid: de ingrediënten – zoveel mogelijk biologisch en seizoensgebonden – zijn over het algemeen goed verkrijgbaar. Veel van de vegetarische recepten zijn ook veganistisch of glutenvrij, of kunnen eenvoudig aangepast worden.

Anna Jones is een Britse kok en culinair schrijfster die is opgeleid door Jamie Oliver. Ze schreef voor enkele Britse kranten en magazines en kookte met beroemde chefs als Carluccio en Ottolenghi.

Een mooie, inspirerende uitgave met betaalbare, originele recepten voor heerlijke gerechten!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten