dinsdag 17 november 2015

PLUK ALMANAK  -  CLAUS MEYER

De praktische PLUK ALMANAK is geschreven door de Deense topkok Claus Meyer, de man achter NOMA, een van de beste restaurants ter wereld.

Claus Meyer is een Deense gastronomische ondernemer met een passie voor lokale producten en natuurliefhebber first class. Met zijn tv-programma's, het restaurant, de bakkerijen, zijn kantines, lezingen én kookboeken, is hij uitgegroeid tot een zwaargewicht in de Deense eetcultuur.

Natuurgids Søren Espersen heeft al vele jaren samengewerkt met Claus Meyer en ook cursussen geleid voor Meyers Madhus. Hij is de man achter kulturlandskab.dk, een forum voor mensen met interesse in cultuurlandschappen, wilde planten en duurzaam voedsel.

Kijk hier voor de presentatie van Claus Meyer als boegbeeld van The Nordic Food Revolution:De nadruk van dit kook- en kijkboek ligt op goede soortbeschrijvingen van eetbare planten en ander lekkers uit de natuur, de groeiplaatsen en de beste oogsttijd. Hiernaast biedt het boek culinaire tips en 50 heerlijke seizoen recepten.

De Plukalmanak is een complete 'wildplukflora' voor kenners en liefhebbers van wildplukken met respect voor de natuur en een heerlijk boek voor onderweg in de rugzak!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: KNNV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten