donderdag 8 oktober 2015

















PH 9715   -  PIET HUYSENTRUYT

Wat een beleving is dit boek! PH 9715 is een tweedelig tijdsdocument over het bewogen en eigenzinnige leven van chef-kok Piet Huysentruyt. Het eerste deel van dit boekproject wordt een integrale heruitgave van het ophefmakende boek 'Eigentijds & Eigenzinnig' dat in 1997 verscheen. Dat boek verbaasde toen door zijn visionaire recepturen, zijn bijzondere opmaak en de verregaande culinaire fotografie van Tony Le Duc. Men sprak over fotografische 'foodporn'.

Het tweede deel van PH 9715 is nieuw en gaat over identiteit, teamwork, respect, frustraties, zalig stinken naar stront, poten en kloten, en een West-Vlaams boertje. Piet Huysentruyt kookt samen met zijn jonge keukenbrigade volgens de nieuwste kooktechnieken in zijn nieuwe restaurant Likoké in het Zuid-Franse dorpje Les Vans, maar baseert zich vaak op de combinaties van ingrediënten die hij vroeger toepaste. De link met het eerste boek is nooit ver weg.

Beeldend word je in dit tweede deel vaak op het verkeerde been gezet door het gebruik van fotografische trompe-l'oeils. En de ruwe natuur van de Ardèche is nooit ver weg. Je kan hier je genummerd exemplaar van PH 9715 reserveren aan de prijs van € 185,00. Er worden slechts 2500 exemplaren van dit bijzonder boekproject gedrukt.

Standaardwerk voor elke chef!    


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Minestrone
                          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten