zondag 7 oktober 2012CULINAIR KOKEN MET KAAS

Alle kaas-freeks opgelet....dit is kaas eten met een grote K! Ruim 90 recepten en 220 bladzijden. De teksten en foto's zijn met veel aandacht gemaakt. De kazen zijn zeer divers. Het is daarom wel handig als je dichtbij een een goed gesorteerde kaaswinkel woont. Een aanrader om kennis te maken met koken met kaas en voor de ervaren kaas genieter die nog niet alle hoeken van de kaas-ring heeft gezien en gegeten!

Chester hastings is verantwoordelijk voor dit nieuwe boek die zich commiteert zich aan de slowfood beweging. Hastings is chef-kok, kaasboer en schrijver. Hij woont in Los Angeles waar hij voor het befaamde fijnproeversimperium Joan‘s on Third kookt. Eerder werkte hij voor het bekende restaurant Vivande Porta Via in San Francisco, waar zijn passie voor kaas geboren werd.

Culinair koken met kaas is geen doorsneeboek over kaas of een encyclopedisch naslagwerk over de verschillende kaassoorten. Het is een verzameling heerlijke en toegankelijke recepten van de Amerikaanse chef-kok en kaasboer Chester Hastings die ruim 25 jaar ervaring met kaas heeft, zowel in de keuken als achter de toonbank.

Auteur en chef-kok Chester Hastings haalt kaas uit de hoek van kaasfondue en kaastoastjes en laat zien hoe je van de enorme variëteit aan kaassoorten die tegenwoordig makkelijk verkrijgbaar zijn, de meest verrukkelijke gerechten kunt bereiden.

Culinair koken met kaas bevat zowel traditionele als vernieuwende en creatieve recepten, zoals gefrituurde courgettebloemen met Tomme de ma grande-mère en citrushoning, varkenssaté met oude Goudse kaas en abrikoosmosterd en frisse ricottataart met bosuitjes.

Hieronder een van de smakelijke gerechten.

Burrata met asperges, pijnboompitten, en Golden rozijnen
Burrata met asperges, pijnboompitten en rozijnen
Recept:http://leitesculinaria.com/80237/recipes-burrata-with-asparagus-pine-nuts-and-golden-raisins.html


Daarnaast geeft het boek antwoord op basisvragen als hoe kies je een kwaliteitskaas, waar moet je op letten als je kaast koopt, hoe proef je kaast en wat doe je met restjes?

Wat zou kaas zijn zonder wijn? Sommelier Brian Kalliel van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Mélisse in Los Angeles geeft in Culinair koken met kaas wijntips bij de gerechten. Hij laat zien dat een gerecht met de juiste wijn nog lekkerder kan zijn.


Recensie: Marco Louter
Facebook: kookboekrecensie

Uitgever: Karakter

 


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten