zondag 21 juni 2015


ON FIRE!    HET GROTE BBQ BOEK VOOR VROUWEN

Het barbecueboek On Fire! Het grote bbq-boek voor vrouwen (én mannen) van Uitgeverij Snor heeft de eerste prijs gewonnen van beste barbecueboek ter wereld bij de internationale Gourmand Cookbook Awards. De uitreiking van de Gourmand Cookbook Awards vond op 9 juni
plaats in Yantai, China. De Gourmand Cookbook Awards is een internationale kookboekenverkiezing
die sinds 1995 jaarlijks wordt gehouden. Eerdere edities vonden plaats in Beijing en Parijs.

Meer over de inhoud van het boek want een prijs schept verwachtingen. Dat BBQ-en veel meer is dan een vleesschotel bereiden, wisten we natuurlijk allang. Chefkok en foodstyliste Madame Charlotte maakt het hele jaar door de heerlijkste gerechten... op een vuurtje! En zij zou Madame Charlotte niet zijn als ze er niet meteen een klein feestje van zou bouwen. Of een groot... Een Arabisch kerstfeest, een zonnige lentebarbecue aan zee, een groots zomerfeest en een klein herfstfeestje op het dak. Met alle tips & trucs om zelf een minstens zo geslaagd feestje te bouwen. En de BBQ aan te steken!

Vrouwen staan in de keuken, mannen staan aan het spit, want barbecuen is mannenwerk. Charlotte Fielmiech kok en cateraar, ook bekend als Mme Charlotte, vindt dat vrouwen zelf ook moeten gaan barbecuen en dan vooral om te ontdekken dat zoiets het hele jaar mogelijk is. Dit boek begint met basisinformatie: soorten barbecues, houtskool of briketten, vuur maken, timing van de gerechten en stappenplan. De eenvoudige, goed uitvoerbare recepten staan op jaargetijde, te beginnen met de winter. Ze zijn voor een groot deel vegetarisch. Ieder seizoen wordt afgesloten met enkele zoete gerechten en drankjes en als extra een spotify-playlist met muzieknummers. Duidelijke pagina-indeling en beschrijvingen, alleen de tips in een kleine, gekleurde Courierletter lezen niet prettig. Voorin de inhoudsopgave per jaargetijde waarbij met een gekleurd bolletje vegetarische recepten (28) en recepten met vlees (8) of vis (4) zijn aangegeven. Achterin een alfabetisch receptenregister op ingrediënt. Een echt doe boek!

Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: SNORGeen opmerkingen:

Een reactie posten