dinsdag 23 juni 2015

 

DE WILDE KALENDER

Eindelijk een handzame gids van alle lokale en (wilde) delicatessen van eigen Nederlandse bodem, zoals meidoornbloesem en heidehonig.

'De Wilde Kalender' geeft een vierseizoenenoverzicht van lokale delicatessen als bloemen, fruit, groente en kruiden. Maar ook van paddenstoelen (de veilige), noten, bomen en zelfs vlees, vogels en vissen. Hoe smaakt het? Waar groeit het? Wanneer is het te plukken of te oogsten en waar is het te koop? Seizoensgebonden eten uit de regio is niet alleen gezond, duurzaam en betaalbaar, maar vooral erg lekker. Met praktische tips, recepten en veel wildplukinformatie.

'De Wilde Kalender' is een handig naslagwerk voor de duurzaam-bourgondische (hobby) kok die eens wat anders wil dan ingevlogen sperziebonen uit Afrika van de supermarkt. Op naar het bos, de poelier, de moestuin en de viskraam op de markt!

Elsje Bruijnesteijn is (culinair) schrijver, fotograaf en archivaris. Zij schrijft op haar blog en in haar boeken over lekker eten zonder E-nummers en ingewikkelde recepten - dieetgoeroes en pakjes laat ze ook graag voor wat ze zijn. Inspiratie haalt zij liever uit oude kookboeken en culinaire tradities van andere culturen. Elsje Bruijnesteijn schreef tevens mee aan 'Liever Lokaal'.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten