donderdag 26 augustus 2010
THE PHOTO COOKBOOK (IPAD-applicatie)

Houd je van koken? Dan is deze iPad applicatie echt iets voor jou. Een interactief kookboek op je iPad met heerlijke recepten, ook voor vegetariërs. De applicatie is eigenlijk heel simpel te bedienen. Je kiest je hoofdcategorie: vlees, vis, vegetarisch of dessert en dan zoek je met je vinger een lekker recept uit. Iedere categorie bevat 17 lekkere recepten die binnen 30 minuten te bereiden zijn.

Wanneer je klikt op het gerecht naar keuze, kom je bij het uitgebreide recept terecht. Wat super handig is, is dat alle ingrediënten ook in plaatjes staan afgebeeld. Als je even niet weet wat lemon grass is en hoe dat eruit ziet, klik je het plaatje aan en je krijgt te zien met welk product je te maken hebt.

De graphics zien er puntgaaf uit, mooie foto’s en een heldere uitleg over hoe je het gerecht klaarmaakt. Het is een Engelstalige app, maar dat moet geen probleem zijn voor de gemiddelde iPad gebruiker.
Wat natuurlijk erg handig is, is dat je je iPad gewoon in je kookboekstandaard zet, op je aanrecht. Zo kun je tijdens het koken goed zien of je niets vergeet. Het is een ware uitvinding om te koken met een digitaal kookboek. Hoewel de papieren versie van het kookboek ook zo zijn charme heeft, zijn wij erg onder de indruk van deze applicatie.
Van je boodschappenlijstje tot het gerecht op je bord word je begeleid met een heldere uitleg. Zelfs een onervaren kok kan hier mee overweg.

Kijk dan hieronder alvast naar de video van de applicatie in actie!
Download: The Photo Cookbook voor €3.99

Tekst: Marco Louter

marco.almere@gmail.com
06-53909406
twitter: kookrecensies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten