donderdag 12 november 2015

SPUNTINO  -   RUSSEL NORMAN

KOOKBOEK VAN HET JAAR 2015

Dit hele kookboek ademt culinaire New York maar vooral Soho! Wie in New York is geweest begrijpt het meteen. De 24/7 dynamiek, de atmosfeer en visueel van dit boek: rook, hectiek, taxi's en fel zonlicht. Een culinair avontuur door de straten van New York!

Russell Norman toont doormiddel van de fotografie zijn favoriete delicatessenwinkels, brasseries, straathandelaren, snoepwinkels en drankbars. Verscholen achter een roestbruine voorgeven in het bruisende hart van het Londense Soho vind je restaurant Spuntino: de belichaming van de bruisende restaurantscene van New York. Spuntino kookboek neemt je mee op culinair avontuur naar New York en brengt het beste van de Amerikaanse keuken tot op je eigen keukentafel.

Spuntino restaurant is de derde onderneming van het team achter de restaurants Polpo en Polpetto, waar Noord-Italiaanse gerechten geserveerd worden. Net als bij het kookboek Polpo is zowel onderwerp als de feel en look onderscheidend. Ook Spuntino valt op door zijn bijzondere rug en de prachtige fotografie. Niet voor niet is dit boek beloond en uitverkozen als kookboek van het jaar 2015.

Het boek valt verder op door zijn retro en doorrookte sfeer. Het matte papier, de sophisticated uitstraling en de smakelijk foto's maken de sfeer compleet: bistronomie van de bovenste plank. Aanschuiven wil je hier! Het kookboek is ingedeeld per district met de bijbehorend verhaal en sfeerbeelden. Maar de hoofmoot blijft eten. Opvallend zijn de heldere teksten, het maak-gemak en geen onnodige opsmuk. Dit maakt dat de recepten met heel veel smaak voor iedereen goed te doen zijn.

Spuntino is New York in boekvorm: van brunch, pittige salades, vis en rijke pizzette tot smakelijke desserts. Je zult een glimp opvangen van de New Yorkse foodie-hemel tijdens de culinaire wandeling door culturele centra van de stad en eigenzinnige buurten zoals East Village en mijn favoriete wijk: Williamsburg.

Mijn oogappel gerecht: de sliders. Geen gewone mini-hamburger maar een brioche broodjes met vlees of gehakt en veel verschillende soorten toppings, uiteraard voorzien van bijbehorende prikker.

Comfort food optima forma!


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Karakter

Twitter: kook_boeken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten