vrijdag 7 november 2014


Desire, Sergio Herman


DESIRE, REFLECTIES VAN EEN TOPCHEF
 
Meesterlijk......Reflecties van een topchef beschrijft het laatste jaar van chef-kok Sergio Herman bij het inmiddels gesloten restaurant Oud Sluis. Deze bundel, is een heruitgave van de verhalen die eerder waren opgenomen in DESIRE, het tweedelige tijdsdocument dat in mei 2014 verscheen in een zeer beperkte oplage en in no-time was uitverkocht. Met deze nieuwe, vereenvoudigde uitgave wordt de wereld van Sergio Herman voor een breder publiek toegankelijk.

Laatste interview Oud Sluis:Waarom stopte Sergio Herman met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis? Is zijn wereldwijde succes alle offers waard geweest? En waarom serveerde hij duif als zijn finale hoofdgerecht? De Nederlandse journalist Mara Grimm volgde Sergio Herman een jaar lang op de voet en interviewde hem dag en nacht om antwoord te krijgen op deze en talloze andere vragen. Dat leverde unieke gesprekken op over Sergio's dromen, zijn leerschool en de valkuilen van het koksvak. Sergio vertelt vol emotie over zijn depressie, over het stoned zijn van vermoeidheid, over dansen achter het fornuis, over de verslaving van het creëren en de illusie van perfectie.
In deze heruitgave vindt u ook 7 recepten van Sergio Herman en sfeerbeelden van 'the last dinner'. 

Sergio Herman (1970) kookte vijfentwintig jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sinds 2005 was hij in bezit van drie Michelinsterren en hij stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants.Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten zodat hij zich kon toeleggen op nieuwe projecten. Naast The Jane in Antwerpen heeft Herman sinds 2010 het met een Michelinster bekroonde restaurant Pure C in de badplaats Cadzand. Ook is hij mede-eigenaar van de culinaire uitgeverij Minestrone. Herman staat bekend om zijn lichte bereidingen, fijne zuren en grote gevoel voor schoonheid.

Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Minestrone

 
 
 
 

 
 
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten