zaterdag 25 juni 2011

Volg ons ook via twitter: kookrecensies en via linked in groep: kookboekrecensiesKookboek Peper & zout


PEPER EN ZOUT!

Een mooi boek uit een bijzondere serie kookboeken, met zeer smakelijke recepten die een inspiratiebron zijn voor in de keuken. Een boek met zowel informatie over peper en zout en de verschillende soorten die er bestaan, als ook met overheerlijke recepten. Niet alleen hartige recepten maar ook zoete desserts gemaakt met peper of zout! Peper en zout zijn onmisbare smaakmakers die altijd in huis zijn. Herontdek deze verrassend veelzijdige ingrediƫnten in bijna honder verrassende en verrukkelijke recepten.

Hoewel zout en peper de belangrijkste smaakmakers in onze keuken zijn, is lang niet iedereen op de hoogte van de grote verscheidenheid die er op dat gebied is. Roze zout uit de Himalaya en Sichuanpeper, wie kent ze? Hier wordt van allebei een aantal onder de loupe genomen en er wordt iets verteld over herkomst, toepassing en eventuele melanges die mogelijk zijn.

De recepten zijn in twee delen gesplitst en staan verder niet in een bepaalde volgorde, met uitzondering van de zoete gerechten op het eind. Ze zijn vaak van een verbluffende eenvoud, soms exotisch door niet meteen voor de hand liggende combinaties en uiteraard ook nogal eens afwijkend vanwege het gebruik van bij ons wat onbekendere zout- of pepersoorten. Bij elk recept staat een klein inleidend tekstje. Hoewel het misschien wel eens even zoeken zal zijn naar die ene specifieke peper- of zoutvariatie, zijn de overige ingrediƫnten redelijk probleemloos verkrijgbaar.

Het boek heeft een prettig uiterlijk met rustige belettering en sfeervolle, paginagrote foto's; de gerechten zijn bijna steeds opgediend op zwarte schalen, borden en kommen. Een standaard werk die in elke kookboekenkast moet staan!

tekst: Marco Louter

Auteur: Jody Vassallo
Reeks Basic Kitchen
Uitgever Terra
ISBN 9789058974907

Geen opmerkingen:

Een reactie posten