zondag 7 augustus 2016


SALAD IN A JAR 

Salades zijn niet alleen lekker als voorgerecht of lichte hoofdmaaltijd, maar ook heerlijk om als lunch te eten. Maar onderweg of op het werk kan een salade niet de handigste keuze lijken. Tenzij de salade in een potje zit: salad in a jar!

's Morgens vul je een flinke pot met in laagjes de ingrediënten voor de salade. Onderin doe je natuurlijk eerst de zelfgemaakte dressing, waarvoor in het boekje heerlijke recepten staan.

Wanneer het lunchtijd is, schud je het potje om en heb je een lekkere kant-en-klare salade!

Uit het Frans vertaald kookboek met 'meeneem' of wel 'to-go' (lunch)salades die in een weckpot vervoerd kunnen worden, een trend die vorig jaar ingezet is. Het boek staat voor dat het bewaren in een weckpot (of jar) je salade langer vers houdt, het goedkoper is dan een kant-en-klare salade uit de winkel, handig is om mee te nemen, geen kans op lekken, snel en makkelijk is.

Het ziet er vooral aantrekkelijk uit, de laagjes groenten, granen, dressings en eiwitcomponenten. Het boek geeft na een praktische inleiding, basisbereidingen en een boodschappenlijst de volgende hoofdstukken: Dressings, Rauw, Kleine porties, Grote porties, Zoete potjes en een index. Elk recept krijgt door middel van pictogrammen gezondheidstips. De recepten zijn bijna allemaal geschikt voor vegetariërs.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Becht


Uit het Frans vertaald kookboek met 'meeneem' of wel 'to-go' (lunch)salades die in een weckpot vervoerd kunnen worden, een trend die vorig jaar ingezet is. Het boek staat voor dat het bewaren in een weckpot (of jar) je salade langer vers houdt, het goedkoper is dan een kant-en-klare salade uit de winkel, handig is om mee te nemen, geen kans op lekken, snel en makkelijk is. Het ziet er vooral aantrekkelijk uit, de laagjes groenten, granen, dressings en eiwitcomponenten. Het boek (hardcover, lumbeck) geeft na een praktische inleiding, basisbereidingen en een boodschappenlijst de volgende hoofdstukken: Dressings, Rauw, Kleine porties, Grote porties, Zoete potjes en een index. Elk recept krijgt door middel van pictogrammen gezondheidstips. De recepten zijn bijna allemaal geschikt voor vegetariërs. Geen voedingswaarden. Aantrekkelijke fotografie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten