dinsdag 17 augustus 2010


La Cucina Italiana (augustus)

Proef de smaak van augustus met onder andere gevulde perziken uit Ligurië, auberginetaart op z'n Florentijns, cannelloni van zeebaars en frisse kip-aardappeltaart. Leer Italiaanse zomerconserven te maken, met veel tips over het inmaken van groente en fruit. Maak een keuze uit zes leuke recepten voor frisse maaltijdsalades. Reis mee naar Apulië en lees alles over deze zuidelijke streek in de hak van de laars van Italië. La Cucina Italiana ging op bezoek bij Toscanini, al 25 jaar hét Italiaanse restaurant in de Amsterdamse Jordaan.

Vruchtbaar Apulië
Onder in de Italiaanse laars aan de Adriatische zee, ligt een vruchtbaar en groen landschap. Op het Salentijnse schiereiland in de ‘hak’ spreken pugliesi dialecten en taalvarianten die nergens anders worden gesproken: Italiaans vermengd met Grieks en Albanees. Volg ze met deze Cucina Italiana naar schilderachtige plaatjes als Polignano a Mare, Alberobello en Castellana.

Italiaans in Amsterdam
In de jaren tachtig werd Amsterdam overspoeld met pizzeria’s en chique Italiaanse restaurants. Voor eigenaresse Maud Moody reden om een plek te openen waar je simpele, lekkere en met liefde gemaakte Italiaanse gerechten kunt eten. Vijfentwintig jaar later bestaat die plek nog steeds. Wat is de kracht van Toscanini? Ze gaan er naar op zoek in dit augustusnummer.

Verder...
Brood bakken: focaccia van spelt
Ingrediënt: meloen
Menu's voor de praktische keuken
Handige goodies voor ijs
Gezond menu met pruimen
Kookschool over klapstuk
Drie wijnen bij drie gerechten besproken
Tips van de chef over aubergine
En heel veel zomerse Italiaanse recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten