dinsdag 17 augustus 2010
OLIJF OLIE

Dat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Zo’n 8,8 miljoen liter olijfolie gaat jaarlijks in Nederland door salades, op toast en in de koekenpan. Maar is dat wel echte olijfolie? En kun je Spaanse olie gebruiken voor een Griekse salade? Wat is eigenlijk het verschil tussen ‘extra vergine’ en ‘olio di sansa’?
De antwoorden op deze vragen staan in dit boek. Samen met 60 recepten van gerechten waar olijfolie een hoofdrol in speelt. Eenvoudige, veelal klassieke gerechten zonder poespas waarin de olie tot z'n recht komt.

Manfred Meeuwig, de auteur van dit boek, is autoriteit op het gebied van olijfolie in Nederland. Hij is kok en olijfolie-importeur en beantwoordt deze vragen in zijn nieuwe boek Olijfolie. Tijdens zijn reizen naar Italië, Griekenland en Spanje proefde hij bij plaatselijke olijfproducenten de lekkerste oliën en bracht ze vervolgens naar Nederland. Originele handgeschreven recepten en sfeervolle foto's van deze olijfboeren, tips voor het proeven én klassieke en moderne gerechten zijn gebundeld in deze kleine olijfoliebijbel.

Een ""one a have" voor elke olijf-olie-fiel!

Tekst: Marco Louter

marco.almere@gmail.com
06-53909406
twitter: kookrecensies
Schrijver : Manfred Meeuwig
Uitgever : the House of Books
ISBN : 9789044319255

Geen opmerkingen:

Een reactie posten