donderdag 19 augustus 2010


ELSEVIER 100 TOPRECEPTEN (BBQ-GERECHTEN, SALADES EN DESSERTS)

In de zomer is het aanbod van verse groenten, kruiden en fruit overweldigend. Courgettes, artisjokken en tomaten; basilicum, rucola en citroenmelisse; peren, meloen en aardbeien. Deze en nog veel meer verse ingrediënten staan centraal in Elseviers Speciale Editie 100 Toprecepten Zomer. BBQ-gerechten, salades en desserts.

In deze Speciale Editie staan 100 recepten met ingrediënten van het seizoen. De gerechten variëren van eenvoudige, snel te bereiden gerechten als confit van courgette met feta of salade van sinaasappel, venkel en rode ui, tot wat meer bewerkelijke gerechten als gegrilde paprika’s gevuld met quinoa en groenten. Bovendien treft u veel lichte desserts aan, zoals citroensorbet met limoncello, of salade van rode vruchten met geroosterde pijnboompitten.

En omdat het op warme zomeravonden niet alleen heerlijk is om buiten te eten, maar ook buiten te koken, bevat deze editie een groot aantal recepten die zich uitstekend laten bereiden op de barbecue. Bijvoorbeeld kipspiesjes met citroenmelisse, sardientjes in wijnbladeren of dorade met knoflook, venkelzaad en roze peperbessen.

BESTELLEN:
De Elsevier Speciale Editie 100 Toprecepten. BBQ-gerechten, salades en desserts telt 116 pagina’s.
Lezers van Elsevier en elsevier.nl kunnen de uitgave bestellen voor € 8,95 (inclusief BTW en verzendkosten).

Tekst: Marco Louter


marco.almere@gmail.com
06-53909406
twitter: kookrecensies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten