woensdag 18 november 2015

























KITCHEN TABEL FOOD  -  TAL MAES EN PETRA DE HAMER

Tal Maes woont in Washington DC, Petra de Hamer in Berlijn. Twee keukentafels met meer dan 6000 kilometer ertussen en 6 uur tijdverschil. Terwijl de een ontbijt met Home Made Granola, Huevos Rancheros of American Pancakes, begint de ander met de voorbereidingen voor het avondeten: Käsespätzle, Knödel met spinazie of Goulash met zuurkool.

Tal Maes en Petra de Hamer werken allebei als culinair journalist en fotograaf. Ze schrijven samen het blog kitchentablefood.com. Voor dit boek bedachten, kookten én fotografeerden ze samen meer dan 140 recepten: doordeweekse maaltijden, bijzondere ontbijtjes, zalige toetjes en feestelijke gerechten voor keukentafels vol vrienden en familie. Van Jambalaya, Flammkuchen
en Frozen Yoghurt tot een ongedwongen Tex-Mex Barbecue en klassieke Apfelstrude

Aan hun keukentafels doen Tal en Petra alles: het eten voorbereiden, eindeloos koffiedrinken en lezen, praten, bloggen en elkaar mailen over eten. In dit boek laten ze zien wat er aan beide keukentafels wordt gegeten: gezonde en seizoensgebonden gerechten, geïnspireerd door het aanbod op de markt, door de buitenlandse supermarkten en de restaurants die ze in hun woonsteden aandoen. Recepten uit de VS én Duitsland en altijd made from scratch.

Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten