woensdag 18 november 2015

HET BESTE VAN PEPE   -   PEPPE GIACOMAZZA

Bij de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza zit de kunst van het koken overal: in zijn handen, hart en genen. Hij leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die 35 jaar geleden het restaurant La Botte opende in Genk. Samen met zijn broer en sommelier Gaspare hebben Vincenzo en Peppe ervoor gezorgd dat hun restaurant in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot 'het beste Italiaanse restaurant'.

Na een voorwoord en een uitgebreide inhoudsopgave ingedeeld in Pasta, Risotto, Pizza en Dessert volgen de recepten die vergezeld worden van hele mooie foto’s van het eindresultaat. Gaspare geeft bijbehorende wijnadviezen. De basisrecepten van huisgemaakte pasta, tomatensaus, pesto en ragoutvulling ontbreken niet. Een enkel ingrediënt (bijv. Fontini kaas) zal niet algemeen verkrijgbaar zijn. In dat opzicht zijn er geen concessies gedaan aan het Italiaanse karakter van al deze betrekkelijk eenvoudige maar zeer smakelijke recepten.

Ondertussen is Peppe bijna dagelijks te zien op Njam!-tv en runt hij, naast zijn restaurant ook de catering service Peppe & Amici. Zijn productkennis en liefde voor de authentieke Italiaanse ingrediënten hem ertoe aangezet om nog een extra zaak te openen. Tegenover restaurant La Botte kan je bij "Peppe's" terecht voor het beste uit de Italiaanse keuken.

Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Njam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten