woensdag 18 november 2015

ERIC GUERIN  - MIGRATIONS

Dit heerlijke chefboek van multi-talent Erice Guerin gaat over zijn passie voor reizen, kunst, emoties, en vooral de keuken. Hij maakte voor dit boek zelf de foto's, de teksten en de gerechten. Eric Guerin deelt in dit 250 pagina's tellend boek eigenlijk zijn logboeken van zijn wereld reizen rijk aan tal van kookmomenten en anekdotes.

Vooral zijn reizen naar Mali, Japan, Senegal, Laos en Cambodja zijn indrukwekkend. Alle rezien worden vergezeld van prachtige en indrukwekkende fotografie van land en met chefwaardige gerechten op sterren niveau.

LE CACTUS
Creme de citron, mousse, ganache, sesam crumbleHet vak leerde hij in bij de chefs in Parijs bij oa. Jules Verne en Alain Reix. Eric verliet in 1995 Parijs en vertrok naar het Regionaal Natuurpark van Brière, in Loire Atlantique, waar hij chef werd bij La Mare aux Oiseaux. Zijn harde werken werd 5 jaar later beloond met een Michelin-ster kreeg en de titel van "Grote van Morgen" door de Gault Millau-gids. In 2015 kreeg hij een tweede ster voor zijn vestiging, Le Jardin de Plumes, in Giverny, in Haute-Normandie, slechts twee jaar na de opening. Eric runt daarnaast ook restaurant in St. Joachim: La Mare Aux Oiseaux.

Een inspirerend en intrigerend chefboek voor elk (aankomende) chef!
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Editions de la Martiniere, Frankrijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten