dinsdag 11 augustus 2015
 
IJS
 
IJS leert je alles wat komt kijken bij het zelfmaken van ijslolly's, sorbetijs, granité en vele andere lekkernijen! In IJS vind je vele recepten zónder en mét ijsmachine.

IJS bevat alles wat je moet weten om te slagen met je eigen home-made ijs! Chef-kok Elisabeth Johansson deelt haar honderd beste recepten voor alle soorten ijs - het romige ijs dat je maakt met een ijsmachine, maar ook talloze ijssoorten die zonder machine te maken zijn, zoals verfrissende sorbets en granités, heerlijke parfaits en semi-freddo's.

Bijzonder aan IJS zijn de recepten voor 'ouderwetse' ijslolly's, gemaakt van vers fruit, kruiden en yoghur, recepten voor ijstaarten, brownie-ijs en klassiekers zoals Banana Split.

IJS laat je kennismaken met tal van nieuwe smaken, van vlierbessen, frambozen, bosbessen, vanille, chocolade, rum raisin en stracciatella tot zoethout, rozenbottel, munt, meloen en kastanje. Er zijn ook recepten voor verschillende ijsaccessoires, zoals zelfgemaakte hagelslag, ijshoorntjes en ijswafels om zelf te bakken, alsmede diverse ijssauzen. Heerlijk boek om direct mee aan de slag te gaan!

Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten