donderdag 11 april 2013
 JERUZALEM  -  YOTAM OTTOLENGHI

Na Plenty en Ottolenghi Het Kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi: Jeruzalem!

Kijk voor een impressie naar dit filmpje:Dit kookboek is een lust voor het oog, een en al smaak, een mix van Midden-Oosters en Italiaans.
In Jeruzalem spat de passie voor lekker eten af. Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek verscheen in maart het langverwachte 3e kookboek van auteur/kok Yotam Ottolenghi. In Jeruzalem staan 120 recepten voor soep, vlees, vis, vegetarische gerechten, taarten en desserts. Allemaal vol verrassende smaken met een mix van mediterrane invloeden. Zo vind je er een salade van geroosterde bloemkool & hazelnoten in, conchiglie met yoghurt, doperwten & chilipeper of een open kibbeh.

Voor zijn nieuwe boek werkte Yotam samen met Sami Tamimi met wie hij de succesvolle Londense deli’s Ottolenghi bestiert. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in dezelfde stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna 30 jaar later ontmoeten ze elkaar in Londen en ontdekken ze dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar delen.

Jeruzalem is een stad met zeer veel diversiteit en verschillende achtergronden en deze komen dan ook mooi terug in de recepten. Zowel Griekse, Russische, Poolse, Tunesische, Libische, Franse, Engelse, Roemeense, Duitse, Marokkaanse, Irakese, Iraanse, Turkse, Ethiopische, Argentijnse, Armeense en Oezbeekse invloeden komen aan bod.

Het kookboek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken die een goed inzicht geven in de verschillende troeven die de keuken van Jeruzalem te bieden heeft: groenten, peulvruchten en granen, soepen, vlees, vis, hartig gebak, snoeperijen en desserts en smaakgevers. Met "Jeruzalem" kan je op een gemakkelijke manier de keuken van ginder naar je thuis halen, de recepten zijn allemaal eenvoudig te bereiden en bevatten vernieuwende smaakmakers . Ook voor vegetarischer zijn er heel wat smakelijke recepten terug te vinden.


Recensie : Marco Louter
Uitgever : Fontaine Uitgevers   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten