zondag 15 januari 2012
De Chefs van Belgie

Dit is het meest prestigieuze kookboek over de huidige Belgische keuken! In De chefs van België maak je kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag.

Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor. Dat zijn stuk voor stuk gerechten die hun bijzondere keuken illustreren en waarmee ze naam en faam maken. Met de stap-voor-stapfoto's kun je de moeilijkere bereidingen of de afwerking van een gerecht perfect volgen. Zo kunt u de gerechten ook thuis uitproberen en koken zoals onze beste chefs.
In dit ambitieuze kookboek maak je kennis met meer dan dertig topchefs uit België, onder wie Peter Goossens, Viki Geunes, Frank Fol, Felix Alen, Johan Segers en Geert Van Hecke. Zij vertellen openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Je ontdekt oogstrelende, smakelijke gerechtjes.

Elke chef presenteert drie signatuurgerechten. Het zijn de gerechten waarmee ze naam en faam gemaakt hebben. Ze vormen een grote uitdaging voor de geoefende hobbykok. De bereiding wordt stap voor stap, met foto's, uitgelegd. De gerechten zijn niet altijd gemakkelijk, het zijn eerder culinaire pareltjes die met veel zorg en tijd bereid kunnen worden. De lay-out is prachtig. De sfeervolle foto's tonen de chefs en hun keuken. Maar vooral de paginagrote foto's van de gerechten zijn waanzinnig.

Echt een kook- en kijkboek waarin topgastronomie, foodfotografie en foodjournalistiek elkaar ontmoeten. Een prachtig kadeau voor elke foodie!

recensie: Marco Louter
uitgever: Lanno

Geen opmerkingen:

Een reactie posten