dinsdag 26 augustus 2014

 
 
ALLES OVER FRIET
 
Friet wordt overal ter wereld en in alle denkbare varianten gegeten: groot, klein, dik, dun, Frans, Belgisch of Hollands. De bekendste frieten zijn gemaakt van aardappel, maar in dit uitgebreide kookboek vind je ook recepten voor friet van groenten, fruit en zelfs kaas.
 
Daarnaast staan er technische tips & tools in dit boek, zodat je ook zelf echt goede friet kunt maken. En niet te vergeten: de recepten voor lekkere sausjes! Maar nu de recepten. Het boek begint met een aantal basisrecepten, van Franse, Belgische, Engelse en Amerikaanse friet. Allemaal anders gestyled al ziet de friet zelf er grappig genoeg overal precies hetzelfde uit.
 
Daarna komen de hoofdstukken ‘Friet anders I’ en ‘Friet anders II’. Er wordt friet gemaakt van polenta, doperwtenpuree, feta, aubergine of asperge. Uit de frituurpan danwel de oven. Met smaakmakers als komijn, knoflookpoeder, tomaatpoeder, honing, provençaalse kruiden en omhullende laagjes van paneermeel, parmezaan, maanzaad, sesam of bloem. Er is zelfs een hoofdstuk ‘Zoete friet’ met appel, peer en wentelteefjes in frietvorm.

Alles over friet heeft een fors formaat met imitatielinnen omslag. In dit stoere boek staan sfeervolle foto's en authentieke zwart-witillustraties.
 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgeverij: Becht
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten