dinsdag 26 augustus 2014

 
 
DE NIEUWE INDISCHE KEUKEN VAN JEFF KEASBERRY
 
De nieuwe Indische keuken van Jeff Keasberry bevat een collectie make-overs van Indische klassieke gerechten en recepten die passen in een gezonde en drukke levensstijl. Gerechten met verse ingrediënten, geschikt voor de doordeweekse avonden waarop je weinig tijd hebt.
Denk aan Gado gado wraps, Gestoomde tahoe met sjiitakes, Oriëntaalse kipsalade en een Nasi burger. Jeff deelt ook een aantal nieuwe en eigen favoriete recepten zoals Indo burrito en Spekcrêpetaart.

Jeff Keasberry bewees met zijn boek Indische keukengeheimen dat hij Indisch eten toegankelijker en levendiger kan maken. In zijn eerste boek stonden de familierecepten van zijn oma en moeder centraal, in De nieuwe Indische keuken van Jeff Keasberry vervolgt Jeff zijn culinaire avontuur en deelt hij een reeks nieuwe recepten, gebaseerd op zijn eigen interpretatie van de Indische keuken. Hiermee laat hij zien dat je met een dosis handigheid, creativiteit en een goed gevoel voor smaak, kenmerkend voor de Indische kookstijl, de meest verrassende gerechten op tafel kan toveren.

Jeff Keasberry is de kleinzoon van Oma Keasberry. Zij was het die Indisch eten in de jaren ’50 naar Amsterdam bracht met de opening van haar befaamde restaurant Djokja. Jeff is opgegroeid in de familieonderneming, waar het gul onthalen en vermaken van gasten hem met de rijstlepel is ingegoten. Hij deelt dan ook graag zijn passie voor de Indische kookstijl en moedigt fijnproevers aan om er meer mee te doen. Zijn eerste boek Indische keukengeheimen kreeg lovende kritieken.
 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgeverij: Karakter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten