vrijdag 14 januari 2011


DAT KOOP JE BIJ DE TURK

Hoewel ze niet meer uit het Nederlandse straatbeeld zijn weg te slaan, en dat juich ik alleen maar toe, hebben toch veel Nederlanders geen idee wat er zoal verkocht wordt. Verse groenten, fruit en kruiden, soms vlees, maar verder? Loop eens bij de Turkse groentenboer (of Iraanse, Iraakse, Marokkaanse, etc) naar binnen en kijk! Vraag! Ontdek! Of blader eerst door het kookboekje Dat koop je bij de Turk, ter voorbereiding op je bezoek.

In Dat koop je bij de Turk zet Marianne Meijerink een groot deel van het assortiment dat je in deze Meditterane winkels kunt kopen op een rij. Van bijzondere, door ons vergeten, groenten en onbekend, maar heerlijk, fruit, zuivel, kruiden en specerijen, noten en gedroogde vruchten, deegwaren en alles in pot of blik dat er in de wanden omheen staat. De producten worden kort beschreven, waarna uitgelegd wordt hoe ze het beste gebruikt kunnen worden. Direct eronder wordt verwezen in welke recepten, die achterin dit kookboek staan, dit ingrediënt gebruikt kan worden. De recepten zijn soms bekende Nederlandse klassiekers, maar dan met een twist, of komen uit de rest van de wereld.

Klein puntje, de pekelcitroenen uit Dat koop je bij de Turk, staan ook bekend als ingelegde of gezouten citroenen. Haar suggestie om deze in de zuurkool mee te stoven ga ik zeker eens proberen! De index achterin verwijst alleen naar de beschrijvingen van de ingrediënten, dus vandaar moet je weer bladeren naar de recepten.

Verder heerlijk kookboekje om in te bladeren en te bedenken hoe al deze ingrediënten en recepten zullen proeven. Aanrader!

Dit boek morgen nog in huis? Bestel nu en klik op onderstaande link:
Recensie: Marco Louter
Twitter: kookrensies

Schrijfster: Marianne Meijerink
Uitgever: Fontaine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten