woensdag 19 december 2012 

VEG!

Hugh Fearnley-Whittingstall is in Engeland een fenomeen met eigen kookprogramma, The River Cottage. Veg! is niet als vegetarisch kookboek geschreven, maar geschreven om je meer groenten te laten eten. De recepten in Veg! bevatten in ieder geval geen vlees of vis. Kortom echt groenten in de hoofdrol.

Veg! is ingedeeld in de hoofdstukken: troosteten, feestjes, volle salades, rauw gemixt, stevige soepen, brood en zo, eten uit de voorraadkast, pasta & rijst, mezze & tapas, oven, grill & barbecue en bijgerechten. Uiteraard vertelt Hugh over wat er volgens hem in je voorraadkast hoort te zijn en over de groente die je meeneemt onderweg naar je werk. Elk hoofdstuk begint met een inleiding en daarnaast hebben ook veel van de recepten een korte inleiding. De recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat, gemaakt door Simon Wheeler en zijn in duidelijke stappen beschreven. De illustraties in het boek zijn van de hand van Mariko Jesse.

Hugh Fearnley Wittingstall kende ik eigenlijk alleen van zijn tv-programma The River Cottage van Channel 4. Een kookboek van hem had ik nog niet, terwijl hij toch al menig kookboeken, Engelstalig, heeft uitgebracht. Veg! is in ieder geval een welkome aanvulling van mijn kookboekenverzameling. Het leuke aan dit boek is dat het boek eigenlijk een vegetarisch kookboek is, maar het helemaal niet pretendeert te zijn. Gewoon recepten met alleen maar groenten. Veg! laat je zien dat er met groenten meer mogelijk is dan je denkt en dat je zo merkt dat maaltijden ook best zonder dat stukje vlees of vis kan. Iedereen kan wel iets met dit kookboek. De vegetariër, maar ook diegene die willen experimenteren met smaken door groenten te combineren en diegene die gewoon een stukje vlees of vis minder willen eten en toch nog verrassende recepten uit de keuken willen toveren.

Recensie: Marco Louter

Auteur: Hugh Fearnley Whittingstall
Uitgever: Becht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten