zaterdag 12 december 2015GRAANMARKT 13  -  SEPPE NOBELS

Seppe Nobels won met Graanmarkt 13 de titel 'Beste groenterestaurant van Vlaanderen 2015' (Groene Gault & Millau) en bereidt in dit boek 68 zeer haalbare gerechten, met 17 soorten groenten die geschikt om te delen met familie of vrienden.

Gezonde en creatieve salades zijn ideaal om met het gezin, de hele familie of met vrienden te delen.
In restaurant Graanmarkt 13 draait alles rond delen. Seppe Nobels plaatst schalen in het midden van de tafel, met gezonde en creatieve bereidingen. Family Style, zoals men het in de VS noemt. Gerechten die voor sfeer zorgen en het gesprek aan tafel bevorderen.

seppenobels_kruiden25

 

Koken is voor Seppe onlosmakelijk verbonden met de omgeving waarin hij leeft en werkt. Producten komen dan ook het liefst uit de streek of rechtstreeks uit de eigen tuin. Daarom heeft Graanmarkt 13 sinds 2013 een eigen stadslandbouwproject op het dak, werden er enkele bijenkasten geïnstalleerd en werd Seppe gebeten door het imkeren. Tijdens de zomermaanden staat de moestuin open voor het publiek en zijn er kruiden- en honingdiners met aangepaste rondleidingen.

Respect voor het product en voor natuurlijke smaken bepalen de visie van Seppe. In de ‘vernieuwde’ Graanmarkt 13 kun je  gastronomische tapa’s en een wekelijks wisselende driegangenmenu degusteren in een ongedwongen sfeer. Een keuken van de essentie die ook rekening houdt met de ecologische voetafdruk. Daarom kiest Seppe resoluut voor Noordzeevis, liefst zelfs voor de minder bekende bijvangst.

Samen met zakenpartners Tim Van Geloven en Ilse Cornelissens begon Seppe enkele jaren geleden aan een nieuwe uitdaging: Restaurant Graanmarkt 13, op de benedenverdieping van een open huis met drie verhalen – winkel, galerij én restaurant. Met zijn team selecteerde hij zich intussen voor Jong keukengeweld, een actie die talentvolle jonge chefs in de kijker zet in binnen- en buitenland. Graanmarkt 13 behoort tot de Top 3 van beste groenterestaurants in de Benelux, geselecteerd door Gault Millau en Frank Fol. Seppe kiest met Graanmarkt 13 resoluut voor een gezonde en biologische aanpak. In Graanmarkt 13 kan u genieten van gastronomische tapas in een ongedwongen sfeer.

Seppe Nobels (1982) deed als kind al wat van een kok verwacht mag worden: hij roerde graag in de potten van zijn moeder. Het culinaire vak leerde hij in hotelschool Ter Duinen (Koksijde) en op stageplaatsen zoals Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussel), Villa Bellerose (Saint-Tropez) en Osteria La Loggia (Sienna). Hij begon zijn professionele parcours in restaurant Absoluut Zweeds en ontdekte de Frans-Provençaalse keuken bij Wout Bru in Bistrot d’Eygalières. Op zijn 22ste nam hij deel aan de wedstrijd “Beste Juniorkok van België” waar hij vier hoofdprijzen behaalde.

Na zijn terugkeer uit de Provence, startte Seppe met een eigen project dat gastronomie aan huis brengt. Met Nobelsdining verzorgt hij sindsdien zowel kleinschalige woonkameropdrachten als evenementen voor grote nationale en internationale bedrijven (Lee, Wrangler, Kipling, Renault, Makro-Metro, Studio100, Atag, Siematic …). Nobelsdining bracht hem de voorbije jaren van Moskou tot in Tokio, maar ook op het World Economic Forum in Davos en bij straatkinderen in Rio De Janeiro.

Recensie: Marco Louter

Twitter: @kook_boeken
Facebook: kookboekenrecensies.nl

Uitgeverij: Lannoo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten