maandag 10 augustus 2015
DE KUNST VAN DE ITALIAANSE KEUKEN


Massimo Bottura is de ambassadeur van de nieuwe generatie moderne Italiaanse chefs en eigenaar van Osteria Francescana, het beroemdste restaurant in Italië. In zijn restaurant krijgt chefkok Massimo Bottura inspiratie van moderne kunst voor de meest innovatieve gerechten die spelen met de culinaire traditie van Italië. Met deze aanpak verkreeg hij drie Michelin-sterren en is zijn Osteria nummer drie op de lijst van 50 Beste Restaurants. Het boek is een ontdekkingsreis en een eerbetoon aan Bottura's 25-jarige carrière als sterrenchef van zijn restaurant in Modena.

Verdeeld over vier hoofdstukken, worden de inspirerende gerechten, de ingrediënten en technieken beschreven. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en uitgebeeld. Stefano Graziani en Carlo Benvenuto verzorgden de schitterende fotografie.

Bottura's werk is zo verrassend dat de Engelsen lachend zeggen: Never Trust a Skinny Italian Chef. Wij noemen het de meester die van koken kunst maakt en zich laat inspireren door zijn omgeving en de kunst. Must have voor de gevorderde kok en chefs!


Recensie: Marco Louter


Uitgeverij: Terra/Phaidon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten