donderdag 21 november 2013

BAKKEN - KARAKTER

Bakken


BAKKEN!

Een heerlijk bakboek voor deze herfst! Bij het bakken is vooral een goede techniek van belang. Als je de basisbeginselen eenmaal kent, maak je altijd perfecte taarten, koekjes, broden en gebakjes. Dat is het uitgangspunt van Bakken van gerespecteerd kookdocent James Peterson. Met behulp van meer dan 350 recepten en technieken -- die bijna allemaal voorzien zijn van stap-voor-stapfoto's -- legt Peterson de basis voor levenslange successen op bakgebied. Dit boek onderscheidt zich echter vooral van andere bakboeken door de vele kaders met uitvoerig uitgewerkte tips en degelijke achtergrondinformatie.

Met Bakken leer je aan de hand van een aantal basisrecepten alle benodigde vaardigheden om op voort te borduren tijdens je thuisbakcarrière. Peterson biedt begeleiding voor onervaren bakkers, maar ook inspiratie voor bakkers met meer zelfvertrouwen die aan meer creatieve vrijheid toe zijn. In het hoofdstuk Cakes en taarten vind je bijvoorbeeld basisrecepten voor cakes (klassieke cake, chocoladecake) die je vervolgens eindeloos kunt combineren met vulling en glazuur (professionele botercrème, witte chocolade ganache) tot de prachtige taarten. En als je mooie laagjestaarten wilt maken, vind je aan het eind van dit hoofdstuk geïllustreerde instructies voor het maken van bijvoorbeeld een decadente chocolade-hazelnoottaart met chocolade-vulling en hazelnootbotercrème of een elegante perzikmousselinetaart.

Bakken staat vol basisrecepten (en ook ambitieuzere klassiekers) die bij elke thuisbakker op het repertoire zouden moeten staan. Talloze foto's helpen je de belangrijkste momenten van de honderden recepten en technieken te visualiseren. Bakken bewijst eens te meer waarom James Peterson een betrouwbare bron is voor zowel beginnende als gevorderde thuiskoks. Als je dit boek goed doorneemt doe je vaardigheden op waarmee je steeds opnieuw indrukwekkende resultaten behaalt.

Recensie: Marco Louter

Volg ons via facebook, like en deel:KOOKBOEKENRECENSIES

Uitgeverij: Karakter Uitgevers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten