donderdag 18 augustus 2016


CAKEOLOGY  -  JULIET SEAR


Cakeology bevat makkelijke recepten voor beginners, zoals eenvoudig versierde koekjes, mini-cakejes met ganache en een piñatataart. Maar ook moeilijkere taarten komen aan bod die een grotere uitdaging vormen, zoals stapeltaarten en taarten met prachtige decoraties, zoals een bloemenvaastaart. Sears laat alle facetten van taartdecoratie zien, van het maken van fondantbloemen tot het schilderen op suikerglazuur.

Juliet Sear heeft een bekende taartenwinkel in Engeland. Ze geeft ook cursussen. In dit boek geeft ze een twintigtal van haar bijzondere recepten, en deelt ze ook veel praktische informatie, tips en trucs, want het stapelen van taarten en het aanbrengen van bepaalde decoraties vereist soms weldoordacht knutselwerk.

Er zijn vijf graden van moeilijkheid: van recepten voor beginners tot kunstwerken voor ervaren taartmakers. Er is ook aandacht voor het benodigde bak- en decoratiegerei. Achter in het boek staan praktische tips voor taartprojecten (technisch jargon, beslag maken, spuiten, cakes snijden, cakes bedekken met marsepein of fondant, enz.) en standaardrecepten voor beslag en crème. Het boek bevat sjablonen van decoraties, een lijst met verkoopadressen voor benodigdheden en een register. Veel foto’s en stap-voor-stapillustraties tonen wat er gedaan moet worden. Beeldschone paginagrote kleurenfoto’s laten de smakelijke eindresultaten zien. Voor redelijk ervaren taartbakkers met veel tijd, fantasie en vaardige vingers.


Recensie: Marco Louter

Uitgeverij:  Karakter Uitgeverij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten