zaterdag 1 december 2012

De keuken van Kranenborg / HerfstHERFST

Een boek voor de (semi) professionele kok of de mensen die dromen, of gedroomde hebben van een carriere als kok! Voor mij is deze chef 1 van mijn helden en groot voorbeeld. Dit boek mag geen kookboek of receptenboek genoemd worden, maar is een culinaire biografie die meesterkok Robert Kranenborg zelf heeft geschreven.

Beijk hier het filmpje:

 
 
Robert Kranenborg - nieuwe boek "Herfst". Presentatie in Bolenius restaurant Amsterdam met Julius Jaspers. Oktober 16, 2012 
 
 
In De Keuken van Kranenborg vertelt Robert Kranenborg over hoe zijn weg naar de top was. Dit doet hij aan de hand van gerechten, verhalen over zijn leermeesters en zijn herinneringen. Als ware dat je zijn dagboek leest neemt Robert Kranenborg je mee door zijn leven. Wat waren de drie belangrijke weken in Frankrijk, welke droom werd werkelijkheid en wat leest Robert Kranenborg om bij te blijven in de culinaire wereld? Dit zijn enkele vragen die in De Keuken van Kranenborg beantwoord worden. Het boek is een afwisseling van verhalen, herinneringen en recepten.

Beeldend in woord word je door Robert Kranenborg mee genomen door zijn leven als chef-kok. Je hoort het hem zelf aan je vertellen terwijl je aan het lezen bent. Het boek geeft veel tips en laat ook de valkuilen zien die je kan tegen komen als je een carrière als chef-kok ambieert. Naast dat je Robert Kranenborg beter leert kennen door dit boek, lees je ook hoe het er aan toe gaat in de horeca. Verder heeft het boek geen foto’s maar enkel eenvoudige tekeningen, die een rustige uitstraling aan het boek geven.

Inmiddels is Robert Kranenborg een bekendheid van tv door zijn programma Topchef wat hij samen met Julius Jaspers presenteert en zijn optredens in De Wereld draait door. Hij werkte vroeger als leerling in diverse restaurants, hij was chef op een cruiseschip en heeft menig restaurant geleid.

De Keuken van Kranenborg: Herfst is een prachtig boek vol met klassieke, maar ook moderne recepten uit de overwegend Franse keuken. Robert laat zien hoe mooi de herfst kan zijn, leert ons genieten van dit prachtige seizoen en deelt prachtige recepten, zoals wilde eend van het spit en mousseline van venkel. Een mooi boek voor de feestdagen bij de openhaard!
 
Recensie: Marco Louter

Auteur: Robert Kranenborg
Uitgever: Carrera Culinair

Geen opmerkingen:

Een reactie posten