dinsdag 4 december 2012

Green delicious


GREEN DELICIOUS

Groen en smaakvol! Zoals de naam al doet vermoeden staat Green Delicious, het nieuwe kookboek van Natascha Boudewijn, vol met heerlijke, pure en groene recepten. Een boek waar je trek van krijgt, een boek van "dat wil ik ook", een boek van hebben, hebben, hebben.... Wat dit boek anders maakt dan alle anderen, is dat Natascha Boudewijn laat zien hoe makkelijk het is om zelf groenten, fruit en kruiden te telen. Of het nou in je riante tuin is of op je kleine balkonnetje, het kan allemaal.
Het boek staat boordevol met prachtige foto’s van Natascha aan het werk in haar eigen moestuin en de lekkerste gerechten die alles behalve standaard zijn. Denk bijvoorbeeld aan verrukkelijke gnocchi van spinazie, of courgettebloemen uit de oven, het water loopt je gelijk in de mond

Het boek is opgedeeld in de vier seizoenen en per seizoen worden de groenten die in die tijd geoogst worden belicht, inclusief tips voor het telen en uiteraard de bereiding ervan. Erg handig want op deze manier zorg je ervoor dat je altijd van de producten op hun best geniet. Nee, je hoeft niet persé een moestuin aan te leggen om te kunnen genieten van dit kookboek, maar het helpt wel mee. Wij kunnen dan ook alleen maar zeggen: heb je een tuin of balkon? Pak dan je hark en schoffel en ren naar het dichtstbijzijnde tuincentrum. Het is zo makkelijk, zo lekker en levert zoveel plezier op, wat wil je nog meer?!

In het boek komen 26 verschillende groentes aan bod en één hoofdstuk is gewijd aan eieren van eigen kipjes. Over elke groente is een kleine inleiding geschreven, de do’s and don’ts bij het zaaien en oogsten en wat extra informatie over de verschillende rassen. Super handig voor de beginnende moestuinier. Daarnaast staat het boek boordevol recept inspiratie, voorzien van mooie foto’s. Van elke groente soort vind je minimaal 2 recepten in het boek. Van salades, tot hartige taarten en van lekker winterse soepen tot zomerse pasta’s. Het is een leuk boek voor iedereen die droomt van een grote moestuin, met groente en fruitbomen en kipjes die hun eigen eieren leggen….

Natascha Boudewijn geeft niet overal exacte hoeveelheden en laat het koken ook graag een beetje aan je eigen gevoel over en daarom denk ik wel dat dit boek vooral geschikt is voor mensen met al een beetje kookervaring. En natuurlijk voor moestuinierders, want elke groente wordt vooraf gegaan door wat informatie over het telen.

Kijk voor meer groene info eens op www.greendelicious.nl

Recensie: Marco Louter

Auteur: Natascha Boudewijn
Uitgeverij: Becht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten