zaterdag 1 december 2012DE SMAAKBIJBEL

Slecht nieuws voor grote kookboekenliefhebbers: sinds kort bestaat er een boek dat alle kookboeken min of meer overbodig maakt. Best erg, maar echt waar. Want met De Smaakbijbel van de Londense Niki Segnit in je keuken heb je eigenlijk niks anders meer nodig.

Segnit schreef haar smaakbijbel omdat ze zelf zo afhankelijk van kookboeken was. Dat wilde ze doorbreken. Daarom zocht ze naar de ideale smaakcombinaties van 99 veelgebruikte ingrediënten. Hoe werkt geitenkaas met anijs, met framboos of met kappertjes? Wat doet ui voor gerookte vis, voor kruidnagel of voor lamsvlees. En pinda’s met asperges, is dat wat (antwoord: ja). Met een slim systeem bracht ze al die combinaties in kaart. Soms geeft Segnit een klein receptje bij een combinatie, maar meestal niet – dan spreken de ingrediënten voor zich.

Zie hieronder het filmje van Niki Segnit over de Smaakbijbel:Die kookboeken zullen we heus blijven aanschaffen, we houden te veel van ze om daarmee te stoppen. Maar De Smaakbijbel is een fantastisch culinair naslagwerk waar we nog heel lang plezier van gaan hebben.

Recensie: Marco Louter

Niki Segnit,
De Smaakbijbel,
Uitgeverij Podium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten