woensdag 21 augustus 2013MARCOKOOKT.NL BEREID VOOR NOBLE HOUSE DE SEITAN OP DE MYCOOKER

Deze week geen kookboekrecensie maar iets wat ik graag met alle foodies en lezers van mijn blog wil delen. 

Enkele weken geleden ontmoette ik een enthousiaste dame, Jeanette Zondag, van Noble-House uit Schoten. Zij vertegenwoordigt de kwaliteitsproducten van Aman Prana en Bertyn in Nederland. Ze heeft me kennis laten maken met de biologische Seitan, een oer-product gemaakt van spelt met een verhaal. Klik hier voor de Bertyn-website.

De Seitan is een vleesvervanger met een vleesachtige structuur zonder cholesterol, met meer eiwitten dan vlees of vis en met weinig vet. Seitan komt van het Japanse “sei”- hetgeen betekent “zijn, worden, gemaakt van” en “tan” zoals in tanpaku wat “eiwitten” is. Vrij vertaald “gemaakt van eiwitten”. Seitan bevat geen purinezuur (vlees wel), geen cholesterol en is bovendien biologisch. Bio betekent dat Bertyn Seitan ook geen antibiotica bevat, geen pesticiden, geen chemische bewaarmiddelen (bvb geen sulfiet), geen chemische kleurstoffen en geen chemische smaakstoffen. Bertyn Seitan is dus lekker, puur, bio en bulkt van de eiwitten. Bovendien met slechts 94 kcal per 100g.

De biologische Seitan van Bertyn is gemakkelijk te verwerken in vegetarische gerechten. Naast tofu, tempeh en soja eiwitten is Seitan een ideale vleesvervanger voor vegetariërs of flexitariers. Je kunt van Seitan een burger of steak maken, je kunt hem tussen een panini- of pitabroodje leggen of ter vervanging van vlees of vis inzetten. Op de Bertyn-website vind je vele recepten en toepassingen voor de Seitan. 

Bertyn Seitan zijn verpakt in handige kookzakken. Gewoon 5 minuten in kokend water hangen of wokken en je seitan is klaar. Seitan kan ook perfect bij vegetarische pasta of als basis voor vegetarische bolognesesaus bij lasagna of pasta. De Seitan is ook goed te bereiden om kort om en om te grillen op de de BBQ of Cooker met vuurkruiden.De Seitan is er in verschillende varianten en smaken:
*  met een rijkelijk gevulde pindasaus;
*  met rode ui en de Gula Java kokosbloesemsuiker;
*  met een mix van Gula Java suiker met kokos-, olijf- en rode palmolie en exotische kruiden;
*  zachte amandel-pepersaus.

Kijk op de site en probeer! Over proberen gesproken....

Op zondag 8 september a.s zal Noble House aanwezig zijn op de Gaafgroenbeurs in Alkmaar. Dit evenement vindt plaats bij de Wielerbaan van Alkmaar. In samenwerking met Noble House kookt Marco (www.marcokookt.nl). Hij zal dan o.a de Seitan klaar maken. Een ieder kan dit product dan zelf ervaren en proeven. Marco zal de Seitan klaar maken op de keramische Mycooker.Verder info over de beurs:  www.gaafgroenbeurs.nl

Voor meer informatie: info@marcokookt.nl

Voor meer info over de mycooker: www.mycooker.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten