dinsdag 19 april 2016


KOOKBOEK VOOR SENIOREN  -  SASKIA LELIEVELD

Bij veel oudere stellen geldt nog steeds een traditionele rolverdeling: de vrouw kookt, de man zorgt voor de financiële afwikkeling van zaken. Maar wat nu als dat niet meer gaat? Als de vrouw ziek wordt of misschien overlijdt?

Het Kookboek voor senioren bevat 30 lekkere recepten van soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Alle recepten worden stap-voor-stap uitgelegd. Elke stap wordt geïllustreerd met een foto die zichtbaar maakt wat er moet gebeuren. Het resultaat is een heerlijke en gezonde maaltijd die niet kan mislukken.

In het beginhoofdstuk wordt het plan van aanpak uitgelegd, samen met handige tips en adviezen om het gerecht te laten lukken. Verschillende onderwerpen als de uitleg van de noodzakelijke keukenspullen en ingrediënten, het gebruik van kruiden en specerijen, het bewaren van eten, hygiëne in de keuken en veiligheid komen uitgebreid aan bod.

Bij de recepten wordt met icoontjes de totale bereidingstijd, aantal eters (meestal 2) en apart de bak-, kook- en stooftijd aangegeven. Ook een lijst van keukenbenodigdheden – daarna opgave van de ingrediënten.

Voor in het boek informatie over wat handig is op voorraad te hebben, over wat in een basis-keukenuitrusting thuishoort, uitleg over kruiden en specerijen en keukenhygiëne. Ook wordt benadrukt dat het belangrijk is eerst het hele recept goed door te lezen vooraleer te beginnen. Soms is de hoeveelheid van een ingrediënt wat aan de ruime kant. Jammer van enkele onduidelijkheden, maar voor de doelgroep is dit een aantrekkelijk uitgegeven, instructief kookboek.Recensie: Marco Louter

Uitgeverij: Karakter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten