zaterdag 22 oktober 2011



SOEP !

Een boek voor de echte soep-o-fielen!

Een stevige groentesoep voor een verwarmende maaltijd op een koude winterdag? Of zomaar genieten van een bijzondere soep van rode bietjes met sinaasappel?

Het boek ‘soep’ van Anne-Catherine Bley in de serie Basic Kitchen van Terra, bevat tal van heerlijke recepten om het hele jaar door te kunnen genieten. Van zachte, romige soepen voor bijvoorbeeld een chic diner, gazpacho’s en andere koude soepen voor in de zomer, traditionele en ook originele bouillons tot heerlijke stevige wintersoepen.

De auteur werkte als marketeer tot ze op een goede dag besloot de horeca in te gaan. Naar het voorbeeld van soepbars in Amerika en Londen opende ze in februari 2000 de eerste Bar à soupe in Parijs. Door zich te laten leiden door haar voorliefde voor groenten en haar fijne neus, smaak en mondgevoel weet ze verrassende, maar ook traditionele, originele en bijzonder smakelijke soepen te creëren voor de dagelijkse maaltijd, voor intieme dineetjes en feestelijke etentjes. De Bar à soupe werd trouwens een succesformule.

De receptuur in het boek wordt opgesplitst in warme soepen, bouillons van hier en elders, koude soepen en suggesties voor bij of na de soep. Een aanrader met de winter in het vooruitzicht!

Recensie: Marco Louter

e-mail: marco.almere@gmail.com
Twitter: http://twitter.com/#!/kookrecensies
Linked In : http://www.linkedin.com/groups/Kookboekrecensies-3184607?trk=myg_ugrp_ovr

Uitgeverij: Terra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten