dinsdag 26 augustus 2014

 

  
THE GREEN KITCHEN

Via hun prachtige foodblog Green Kitchen Stories inspireren David en Luise al jarenlang een enorme groep mensen met hun smakelijke vegetarische recepten. En nu is er een kookboek! Het is een sfeervol boek met meer dan 100 supergezonde, overheerlijke recepten voor iedere dag.

Met gerechten uit de hele wereld, tips voor een goedgevulde voorraadkast en informatie over gezonde voeding voor het hele gezin. Naast recepten als kruidenfrittata met groene asperges, broccolisalade met granaatappel, soep van tomaat en kikkererwten, verse sappen en chutneys en zelfgebakken brood, beschrijven David en Luise hun fascinerende leven in Zweden. Ze vertellen over hun moestuin, de reizen die ze maken en de grote eettafel waar ze aan eten, en gunnen zo iedereen een kijkje in hun keuken.

Het boek is in feite een samenvatting van het – net zo prachtige – blog The Green Kitchen Stories. Bloggers David en Luise (en hun dochter Elsa,) leggen hun hele ziel en zaligheid in het ontwikkelen en delen van de lekkerste recepten, opgevrolijkt met persoonlijke verhalen. Stories uit een groene keuken dus, letterlijk.

The Green Kitchen is een vegetarisch kookboek, geen veganistisch kookboek. Dat wil zeggen dat er wel veganistische recepten in staan, of recepten die heel makkelijk te veganizen zijn, maar je zult dus wel hier en daar kaas, eieren en zuivelproducten tegenkomen. Is dat erg? Vinden wij niet. Wij vinden het al geweldig dat het boek 100 procent vegetarisch is. Geen vlees en geen vis, dat is natuurlijk al heel mooi. Daarbij komt dat het stuk voor stuk gezonde recepten zijn, gemaakt met pure ingrediënten en heel veel liefde. En daarbij komt: 90% van de recepten is glutenvrij. Dat is altijd al een plus.
Het mooiste van het boek vinden we dat je er zoveel persoonlijkheid in terugvindt. Het is alsof je bij de familie aan de keukentafel, in de groene keuken, zit en mee mag eten.

De tientallen recepten en waanzinnig mooie foto’s zeggen genoeg: dit boek hoort in jouw kast, als je van vegetarisch of veganistisch koken houdt.


Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: BechtGeen opmerkingen:

Een reactie posten