dinsdag 26 augustus 2014





















HONESTLY HEALTHY

De kilo’s vliegen eraf. Honestly Healthy van vegetarische chefkok Natasha Corrett is een rage in beroemde-mensen-land.

Het geheim? Alkalisch eten. We leggen het uit. Natasha Corrett – de stiefzus van Sienna Miller! Maar dat terzijde – rommelde met haar gewicht. Ze was vaak moe en hield vocht vast. Tot ze terecht kwam bij een Ayurvedische acupuncturist die haar symptomen als ‘zuur’ beschreef en haar op een strikt dieet van vette vis, groene thee, volkoren granen en amandelen zette. Ze schrapte drankjes met prik, suiker, zoetstoffen, pinda’s, witte bloem en chocolade en viel twee maten af.

Nu, vier jaar later, is Natasha een dieetgoeroe met klanten als Robbie Williams, Natalie Imbruglia en Lisa Snowdon. Het nieuwe kookboek Honestly Healthy: Eat With Your Body In Mind, The Alkaline Way, wordt goed ontvangen door de Grote Slankheden van deze aarde. Victoria tweette eerder deze maand nog hoe gek ze op de dieetbijbel is.

Zoals wel vaker het geval is bij dieethypes, is Honestly Healthy volgens zijn schepper geen dieet, maar een levensstijl. Je hongert jezelf niet uit, maar brengt je lijf in topconditie door minder zuur en meer alkalisch te eten. Dan krijg je meteen een heldere huid, grotere concentratie en glanzend haar.

Dingen die je eet hebben een bepaalde zuurgraad. Hoe zuurder het eten, hoe slechter. Deze voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan eiwit en calorieën en arm aan water. Denk aan vlees, kaas, granen, peulvruchten, boter, eieren en brood. Eten dat alkalisch is, is basisch en het tegenovergestelde van zuur. Deze voedingsmiddelen zijn arm aan eiwit en calorieën, maar vaak rijk aan water: denk aan fruit, groente, aardappelen, vis, fruitsap, groentesap en kruiden. Voedingsmiddelen waarvan je instinct eigenlijk ook al zegt dat ze gezond zijn. Hier eet je dus zo veel mogelijk van.

Het gekke is dat dingen die zuur smaken of een zure PH-waarde hebben, zoals citroenen, in het lichaam soms juist worden omgezet in iets basisch. En iets niet zo-zuurs, zoals melk, juist weer in zuur. Ons lichaam doet vreemde dingen met eten. Je hebt dus toch even tijd en een referentielijst nodig om dit dieet onder de knie te krijgen.

Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Becht
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten