dinsdag 26 augustus 2014

 
 
QUINOA REVOLUTIE
 
Steeds meer mensen vallen voor de verleiding van quinoa. Het oergraan (dat eigenlijk geen graan is, maar een kiemgroent!) is enorm in opkomst en wordt allang niet meer alleen gebruikt in salades. Hemming en Green verwerken het in taarten, toetjes, soepen, oven-, vis- en vleesgerechten en uiteraard in salades.
 
De lange lijst van goede eigenschappen van quinoa betekent dat elke levensstijl er baat bij heeft. Serieuze sporters gebruiken quinoa voor en na een workout, vegetariërs eten quinoa als bron van niet-dierlijke eiwitten, mensen met coeliakie profiteren ervan omdat quinoa glutenvrij is, mensen die willen ontgiften of afvallen eten quinoa vanwege de antioxidanten, de grote hoeveelheid vezels, de magere eiwitten en complexe koolhydraten.
 
Steeds meer mensen vallen voor de verleiding van quinoa. Het oergraan is enorm in opkomst en wordt allang niet meer alleen gebruikt in salades. Green & Hemming laten met hun boek Quinoa revolutie zien hoe veelzijdig quinoa is. Quinoa is gluten- en tarwevrij en zeer rijk aan eiwitten en vitaminen. Het bevat geen cholesterol en is makkelijk verteerbaar. Het ideale ingrediënt dus voor een voedzame, gezonde maaltijd!
 
Patricia Green & Carolyn Hemming zijn zussen en gepassioneerd over gezond eten en leven. Beiden hebben een druk gezin en waarin gezond eten en superfood belangrijke pijlers zijn.
 
 
Recensie: Marco Louter
Uitgeverij: Karakter
 
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten