dinsdag 26 augustus 2014

 
 
PEULVRUCHTEN
 
Het eten van peulvruchten heeft altijd een suffig imago gehad. Nu het eten van vlees een steeds minder voor de hand liggende keuze lijkt te zijn, kiezen steeds meer mensen voor peulvruchten. Een slimme keuze, aangezien peulvruchten breed verkrijgbaar en niet duur zijn. Bovendien zijn hun mogelijkheden tot verwerking in een spannend en smakelijk gerecht eindeloos. Doordat peulvruchten een rijke bron van eiwitten zijn, zijn het daarnaast ook vleesvervangers bij uitstek.
 
Peulvruchten van Jenny Chandler biedt een volledig overzicht van alle soorten peulvruchten en bonen. De culinaire mogelijkheden van linzen, kikkererwten, taugé en andere kiemgroenten worden uitvoerig besproken. Waar koop je ze? Hoe bereid je ze? Hoe kun je ze het best bewaren? En het belangrijkste: hoe verwerk je ze in een gerecht?
 
De 160 recepten in Peulvruchten komen uit alle hoeken van de wereld en zijn zeer gevarieerd in hun soort. Door zijn veelzijdigheid is Peulvruchten een zeer compleet boek met recepten voor alle momenten van de dag. Een boek waaruit je jarenlang met plezier zult koken!
 
Recensie: Marco Louter
 
Uitgeverij: Karakter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten